itilfoundation


 

ITIL cursus - Zelfstudiepakket

Hieronder vindt u informatie over ITIL Foundation zelfstudie. Het is uiteraard mogelijk ITIL te leren via zelfstudie. In klassikale trainingen wordt vaak naast te theorie ook aandacht besteed aan de praktijk, maar dat kan later in de eigen werksituatie natuurlijk ook vanzelf goed komen. Hieronder is wat u nodig heeft voor de zelfstudie uitgesplitst in de individuele componenten.

ITIL Foundation - Exameneisen

Het examen wordt afgenomen door Peoplecert, en hier kunt u daarover alle informatie vinden.

Het boek 'Foundations of IT-servicemanagement op basis van ITIL® 2011'

Het Nederlandstalige boek dat een goede beschrijving geeft van ITIL is "IT-servicemanagement op basis van ITIL® 2011". Het boek is echter soms uitverkocht. Alternatief is de pocketguide. Daarnaast is een boek specifiek gericht op het examen beschikbaar (Engelstalig). Ze zijn eenvoudig online via Bol.com te bestellen:


ITIL Foundation - proefexamen

Een proefexamen is op dit moment helaas niet beschikbaar. Veel opleiders bieden echter proefexamens aan via hun lesmateriaal, informeer daarnaar bij het boeken van een cursus. Tevens zijn er veel docenten die ITIL geven en u ook nog aan extra examenvragen kunnen helpen. Hoe meer u oefent, hoe makkelijker het echte examen zal verlopen.

ITIL Foundation - Aanmelden examen

Het examen wordt afgenomen door Peoplecert, en hier kunt u daarover alle informatie vinden.
De meeste opleiders die de cursus ITIL Foundation aanbieden zijn geaccrediteerd door Peoplecert om het bibehorende examen af te nemen. Informeer daarnaar voordat u de cursus boekt.
 

 © 2001-2018 Tot Z Diensten BV  (Zie ook Tot Z Diensten BV voor contactgegevens.)
 

 
ITIL is a [registered] trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.