ITIL Foundation – Zelfstudie

Hieronder vindt u informatie over ITIL Foundation zelfstudie. Het is uiteraard mogelijk ITIL te leren via zelfstudie en daarna succesvol examen te doen. In klassikale trainingen wordt vaak naast te theorie ook aandacht besteed aan de praktijk maar dat kan later in de eigen werksituatie natuurlijk ook vanzelf goed komen. Hieronder is in de individuele componenten uitgesplitst wat u nodig heeft om ITIL Foundation in zelfstudie te volgen.

ITIL Foundation – Exameneisen

Het examen wordt afgenomen door Peoplecert en hier is alles over de exameneisen te vinden.

Cursusboek

Het Nederlandstalige boek dat een goede beschrijving geeft van ITIL is “IT-servicemanagement op basis van ITIL® 2011”. Let op: Dit betreft ITIL versie 3. Het boek is echter soms uitverkocht. Alternatief is de pocketguide. Daarnaast is een boek specifiek gericht op het examen beschikbaar (Engelstalig). Deze boeken zijn eenvoudig online via Bol.com te bestellen:

ITIL Foundation – proefexamen

Een proefexamen is op dit moment helaas niet beschikbaar. Veel opleiders bieden echter proefexamens aan via hun lesmateriaal, informeer daarnaar bij het boeken van een cursus. Tevens zijn er veel docenten die ITIL geven en u ook nog aan extra examenvragen kunnen helpen. Hoe meer u oefent, hoe makkelijker het echte examen zal verlopen. Met behulp van Google zijn ook proefexamenvragen te vinden. Let er wel op dat u de juiste versie heeft gevonden: ITIL versie 3 2011. Laat examenvragen van andere versies van ITIL gewoon voor wat het is, u raakt alleen maar in de war.

ITIL Foundation – Aanmelden examen

Het examen wordt afgenomen door Peoplecert, en hier kunt u daarover alle informatie vinden.
De meeste opleiders die de cursus ITIL Foundation aanbieden zijn geaccrediteerd door Peoplecert om tijdens of na de cursus het bijbehorende examen af te nemen. Informeer daarnaar voordat u de cursus boekt.