ITIL Foundation – Examen

Voor u het ITIL Foundation examen aflegt is het maken van een proefexamen uiteraard zinvol. Op die wijze kunt u uw eigen kennisniveau testen en zien hoe het werkelijke examen ongeveer zal zijn. De ervaring leert dat door het maken van het proefexamen u ook gewend raakt aan de manier waarop de vragen zijn geformuleerd.

ITIL Foundation – Examen via Peoplecert

Het examen wordt afgenomen door Peoplecert, en hier kunt u daarover alle informatie vinden.
Er zijn in Nederland talloze opleiders die zijn geaccrediteerd en daardoor ook het examen kunnen afnemen, informeer daarnaar voordat u een cursus boekt.

ITIL Foundation – proefexamen

Een proefexamen is op dit moment helaas niet beschikbaar. Veel opleiders bieden echter proefexamens aan via hun lesmateriaal, informeer daarnaar bij het boeken van een cursus. Tevens zijn er veel docenten die ITIL geven en u ook nog aan extra examenvragen kunnen helpen. Hoe meer u oefent, hoe makkelijker het echte examen zal verlopen.

Opgelet!

Op internet zwerven veel examenvragen rond van ITIL. Wilt u die gebruiken, wees er dan van verzekerd dat het examenvragen zijn van de nieuwste versie van ITIL. Van met name ITIL V2 zijn veel examenvragen op internet te vinden, maar daar heeft u uiteraard helemaal niets aan. In tegendeel: het kan uiterst verwarrend zijn om daar alleen al naar te kijken, laat staan deze te maken.

Ervaringen met het examen

Het slagingspercentage is vrij hoog (70-80%, en soms nog fors daarboven). Onderschat het echter niet, en kijk ook even op de pagina Exameneisen en -tips. Daar zijn ook de nodige tips te vinden die de slagingskans verhogen. De moeite waard dus!